Moti në Maqedoninë e Veriut

Maqedonia e veriut qëndron në kryqëzimin e dy zonave kryesore klimatike, zona e Mesdheut dhe ajo kontinentale. Periodikisht, thyen ajrin përmes barrierave malore në veri dhe në jug, shembull është era e ftohtë në polin verior.Klima në Maqedoni karakterizohet me verë të gjatë dhe të thatë dhe dimër të butë dhe me shi.Pranvera dhe vjeshta nuk janë shumë të dukshme. Rënia është më e gjatë dhe e ngrohtë dhe në pranverë është më e shkurt dhe më ftohtë. Temperatura mesatare në muajin më të nxehtë - Korrik, është rreth 25 ° C.Temperatura mesatare në muajin më të ftohtë - Janar, është relativisht e lartë me rreth 3 ° C.Reshjet mesatare vjetore në zonat me klimë të ndryshuar mesdhetare janë mjaftë të ulëta. Reshjet mesatare vjetore nga lumi Vardar janë më pak se 500 mm., Dhe kjo është një nga rajonet më të thata në vend. Në zonat e tjera të klimës së ndryshuar mesdhetar reshjet arrijnë mesatarisht 600-750 mm.

Lajme nga Maqedonia e veriut

Javë me mot të ndryshueshëm në Maqedoni
04Qer
Javë me mot të ndryshueshëm në Maqedoni

Moti të hënën në Maqedoninë e Veriut do të jetë paradite me diell e vranësira të ulëta...

Kapriçot e motit, mësoni si do të mbajë koha në Maqedoni?
02Qer
Kapriçot e motit, mësoni si do të mbajë koha në Maqedoni?

Moti sot në Maqedoni do të mbajë paradite me diell dhe ngrohtë me vranësira të ulëta de...