Moti në Shkup

12 Prill E premte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
15:00
Me diell
27°
0
25.1%
4 m/s - 3.7
18:00
I kthjellët
22°
0
35.9%
2 m/s - 2.3
21:00
I kthjellët
16°
0
55.7%
2 m/s - 2.4
00:00
I kthjellët
13°
0
68.9%
3 m/s - 2.6

Premierliga Angleze do të përdorë teknologjinë e pozicionit jashtë loje gjysmë të automatizuar

2024-04-12 09:29:57
13 Prill E shtunë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Pothuajse i kthjellët
17°
0.1
54.9%
2 m/s - 2.2
12:00
Pjesërisht me re
26°
0
31.1%
3 m/s - 2.9
18:00
I kthjellët
21°
0
42.5%
2 m/s - 2.2
00:00
I kthjellët
12°
0
74.6%
2 m/s - 2.4
14 Prill E diel
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Me diell
17°
0
54.2%
2 m/s - 1.6
12:00
Me diell
27°
0
23.6%
3 m/s - 2.5
18:00
I kthjellët
24°
0
32.3%
1 m/s - 1.2
00:00
I kthjellët
19°
0
38.7%
1 m/s - 1.2
15 Prill E hënë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Me diell
17°
0
42.6%
1 m/s - 1.4
12:00
Pjesërisht me re
29°
0
26.6%
2 m/s - 2.4
18:00
Pjesërisht me re
23°
0
27.6%
3 m/s - 3.3
00:00
Pjesërisht me re
16°
0
45.4%
1 m/s - 1.4
16 Prill E martë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Pjesërisht me re
18°
0
33.6%
2 m/s - 1.7
12:00
Pjesërisht me re
25°
0
29.3%
1 m/s - 1.1
18:00
Pjesërisht me re
21°
0
44.4%
2 m/s - 1.5
00:00
Pjesërisht me re
17°
0.1
57.9%
1 m/s - 1.2
17 Prill E mërkurë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Pjesërisht me re
18°
0
58.8%
2 m/s - 1.8
12:00
Pjesërisht me re
25°
0.2
27.9%
4 m/s - 3.8
18:00
Pjesërisht me re
19°
0.2
43.6%
3 m/s - 3.4
00:00
Pothuajse i kthjellët
12°
0
44.2%
3 m/s - 2.6
18 Prill E enjte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
I kthjellët
13°
0
41.5%
2 m/s - 2
12:00
Pjesërisht me re
21°
0
15.9%
5 m/s - 4.7
18:00
Pjesërisht me re
16°
0
29%
5 m/s - 5
00:00
I kthjellët
12°
0
41.3%
0 m/s - 0.2
19 Prill E premte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Pjesërisht me re
11°
0
41.1%
1 m/s - 0.6
12:00
Pothuajse i kthjellët
19°
0
28.9%
1 m/s - 1.3
18:00
I kthjellët
13°
0
56%
1 m/s - 1.2
00:00
Pjesërisht me re
8°
0
71.7%
1 m/s - 1.1
20 Prill E shtunë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Pjesërisht me re
10°
0
60.2%
1 m/s - 1.1
12:00
Shi
16°
2.5
40.2%
2 m/s - 1.9
18:00
Shi i madh
12°
8.7
78.7%
1 m/s - 1.2
00:00
Pjesërisht me re
11°
0.4
82.6%
1 m/s - 0.9
21 Prill E diel
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Shi
11°
4.5
90.4%
2 m/s - 1.7
12:00
Shi i madh
10°
9.2
86.3%
3 m/s - 3.3
18:00
Pjesërisht me re
9°
0.1
88.8%
2 m/s - 1.5

Shkup

Kryeqyteti i Maqedonisë është qyteti i Shkupit. Ai është edhe qyteti më i madh në vend dhe njëherësh paraqet qendrën administrative-politike, ekonomike, kulturore dhe arsimore-shkencore. Gjendet në pjesën veriore të shtetit, i ndarë në dy pjesë nga lumi Vardar. Qyteti gjatë ekzistimit të tij, në varësi nga rastet historike, është emëruar me emra të ndryshëm, ndërsa emri i tij antik është Skupi.

Shkupi gjendet në 21° 26' gjatësi gjeografike dhe 42° në gjerësi gjeografike veriore. Lartësia mbidetare në qendër të qytetit është 240 metra, shtrihet në 1,818 km2 në gjerësi 9 kilometra dhe në gjatësi prej 23 km. Klima e qytetit karakterizohet nga një temperaturë mesatare vjetore prej rreth 12.4 °C. Verat janë të gjata, të thata dhe të nxehta, dimrat janë të ftohtë, me shumë ditë të mjegullta. Lumi Vardar rrjedh nëpër luginën e Shkupit me degët e tij: Treska, Pçinja, Markova Reka, Lepenec dhe Kadina Reka. Luginën e Shkupit e rrethojnë malet: Vodno , Karadzica, Osoj, Zheden dhe Mali i Zi i Shkupit.

Vende turistike janë: Ura e gurit, në lumin Vardar është simbol i Shkupit. Ajo u përurua në shekullin e XV dhe përfaqëson një lidhje midis pjesës së re dhe të vjetër.

Kështjella e Kalasë - Muret e para u ndërtuan në fillim të shekullit VI. Kalaja dominon në bregun e majtë të lumit Vardar me pamje nga pjesa e vjetër e qytetit.