Australi, një grua rrezikon jetën për të shpëtuar koalan e djegur nga zjarri

Australi, një grua rrezikon jetën për të shpëtuar koalan e djegur nga zjarri

Një grua ka arritur të shpëton një koala, e cila ishte djegur nga një zjarr i egër në Australi ditën e sotme.

Marsupia u vu re duke kaluar një rrugë midis flakëve pranë Long Flat në Uellsin e Ri Jugor.

Një grua, e cila i tha Australian Nine News emrin i saj ishte Toni, nxitoi në ndihmë të koalës, duke mbështjellë kafshën me këmishën e saj dhe me një batanije, i cila i dha ujë për të pirë dhe duke i derdhur ujë mbi të.

Related image

Ajo tha se do të transportonte koalën e dëmtuar në Spitalin afër Port Macquarie Koala.

Dyshohet se qindra koala, kafshë karakteristike për Australinë, janë djegur për së gjalli nga zjarret që kanë përfshirë Australinë.

Koalat kryesisht banojnë në pyje eukalipt në shtetet lindore dhe në skajet bregdetare, që zakonisht jetojnë deri në 20 vjet, duke i mbajtur të rinjtë e tyre në një qese dhe duke fjetur deri në 18 orë në ditë.

Australia është e prirë ndaj zjarreve gjatë verës, e cila është e thatë dhe të nxehtë, por flakët e ashpra janë ndezur herët, në pranverën jugore, nga një thatësirë e gjatë dhe temperaturat e larta.

Deri më tani janë djegur rreth 2.5 milion hektarë (1 milion hektarë) tokë bujqësore dhe shkurre dhe shkatërruar më shumë se 300 shtëpi. /Motilokal.com