Shkencëtarët rus të alarmuar me vdekjen masive të bletëve për shkak të pesticideve

Shkencëtarët rus të alarmuar me vdekjen masive të bletëve për shkak të pesticideve

Shkencëtarët rus janë të alarmuar me vdekjen masive e kolonive të bletëve në vend, me përdorimin e pakontrolluar të pesticideve që besohet të jetë shkaku.

"Problemi është se ne nuk prodhojmë pesticide", tha Yelena Saltykova nga Instituti i Biokimistisë dhe Gjenetikës. "Këtu nuk ka kontrolle të rrepta."

Qeveria ruse ka vërejtur se deri në fund të korrikut më shumë se 39.600 koloni bletësh, apo rreth 1.5 për qind e atyre kanë vdekur.

Saltykova beson se shkatërrimi mund të ishte shumë më i madh. "Statistikat jozyrtare supozojnë një numër edhe më të madh," tha ajo. /Motilokal.com