20 fotografi që tregojnë se sa ka ndryshuar bota në 100 vitet e fundit

20 fotografi që tregojnë se sa ka ndryshuar bota në 100 vitet e fundit

Kur e krahasojmë fëmijërinë tonë të dikurshme me atë të ditëve të sotme, ne mund të shohim se sa gjëra kanë ndryshuar.

Ne nuk po i referohemi ndryshimit në pamje apo aspekteve specifike të jetës sonë, por kryesisht për mjedisin dhe botën ku jetojmë.

Nëse u hedhim një shikim vendeve ku kemi vizituar, do të shohim se kanë ndryshuar plotësisht që kur ne ishim fëmijë.

Nëse do të kishte një makinë që mund të na çonte në të kaluarën, kështu që të mund të vizitonim të gjitha ato vende që na dukeshin aq të njohura, atëherë, me shumë mundësi do të ishim të humbur si të huaj atje.

Dhe nëse në 10, 20, ose 30 vjet bota mund ta ndryshojë kaq shumë, thjesht imagjinoni sa gjëra mund të ndryshojnë gjatë 100 viteve të tjera?

Kjo është arsyeja pse Bright Side ka mbledhur 20 fotografi të qyteteve dhe vendndodhjeve ikonike për ju për të parë se sa ato kanë ndryshuar./Motilokal.com

1. Kopshti Sabir në Baku, Azerbajxhan

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

2. Baku, Azerbajxhan

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

3. Tempulli i Kukulkán-it në Chichén Itzá, Meksikë

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

4. Koloseumi në Romë, Itali

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

5. Seul, Kore

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

6. Porta e Brandenburgut në Berlin, Gjermani

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

7. Ura Cavenagh mbi lumin Singapor

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

8. Sfinksi i Madh i Gizës, Egjipt

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

9. Rruga Yonge në Toronto, Kanada

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

10. Ponte Vecchio në Firence, Itali

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

11. Kulla Eifel në Paris, Francë

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

12. Machu Picchu, Peru

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

13. Muri i Madh, Kinë

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

14. Katedralja Metropolitane, Meksikë

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

15. Pallati i Arteve të Bukura, Meksikë

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

16. Katedralja e Shën Palit, Londër

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

17. Piazza del Duomo, Milano, Itali

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

18. Times Square, New York

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

19. Town Hall, Sidnei, Australi

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years

20. Kulla e Pizës, Itali

20 Pictures Showing How Much the World Has Changed in the Last 100 Years