Momentet dramatike, luani me fat kërkon të hajë shtatë impala njëherësh [Foto]

Momentet dramatike, luani me fat kërkon të hajë shtatë impala njëherësh [Foto]

Disa foto dramatike janë kapur në momentin kur një luan 160 kilogramë tenton të hajë shtatë impala që i dolën përpara.

Mbreti i xhunglës u fotografua teksa ia mësy drejt tufës, duke u përpjekur t’i kapte të gjitha me gojë.

Impalet u shpërndanë në drejtime të ndryshme ndërsa luani vraponte drejt tyre

Fotografi Chad Fisher nga Durban, Afrika e Jugut, ishte në Parkun Kombëtar Kruger kuu vetëm 20 metra larg nga automjeti i tij, luani u shfaq papritmas.

Ky luan i babëzitur nuk po zgjidhej për një impala

Mbreti i Xhunglës dukej se nuk po i besonte syve kur pa një grup këlyshësh të njomë impalash. Në pamje duket luani që kap një prej tyre në gojë kurse një tjetër qëndron e tmerruar në këmbët e tij.

Disa impuls ishin në gjendje të largoheshin, por të tjerët nuk ishin aq me fat

Fisher për skenën tha: “Luani po përpiqej të kapte të gjitha impalat në gojën e tij. Ai dukej se ishte në marshimin e tij rutinor territorial dhe sapo i pa impalat u vu menjëherë pas tyre. Impalat e vogla rrëshqisnin e rrëzoheshin nga paniku.”

Mbreti i Xhunglës po bënte rrugën e tij përgjatë rrugës së tij territoriale

Fisher sapo e pa ngjarjen pa menduar shpejt nxori aparatin e tij dhe kapi skenat e jashtëzakonshme.

Bisha prej katërqind paundësh lëshohet me një impala në gojën e saj

Zakonisht luaneshat femra dalin në gjueti për të kapur prenë, kurse meshkujt qëndrojnë duke ruajtur territorin ose të vegjlit e tyre. Por meshkujt janë më të aftë të gjuajnë dhe krijojnë taktika të veçanta për këtë. Femrat luanesha gjuajnë në grup kurse meshkujt e bëjnë vetëm pasi preferojnë të fshihen për të zënë gjahun në befasi.

Luani aromatizoi gjurmët pak para se të vërente impalët

Meshkujt zakonisht kryejnë rreth 10 për qind të gjuetisë së presë./Motilokal.com

Impalët nuk e kuptuan luanin derisa të ishte vonë