Qytetet me më shumë diell në Evropë, edhe Tirana në mesin e tyre

Qytetet me më shumë diell në Evropë, edhe Tirana në mesin e tyre

Ndërkohë që dielli bëhet më i dëshiruar për shkak të mungesës së tij gjatë muajve të dimrit, normalisht do të kërkoni një vend me më shumë ndriçim.

Shumica e qyteteve evropiane që kanë më shumë orë diell në vit kufizohen me Mesdheun, ose ndodhen afër. Valletta, kryeqyteti i Maltës, është qyteti që ka orë diell më shumë se të gjitha qytete e tjera me 2957 orë diell mesatarisht në vit, që i bie mbi tetë orë në ditë.

Këtu do të gjeni listën e qyteteve më të mëdha evropiane me klimat më të nxehta, së bashku me pesë qytete me diell për rajonin: Evropës Perëndimore, Veriore, Lindore dhe Jugore. Vlerësimet bazohen në orët mesatare të diellit në vit.

Të gjithë, përveç një nga dhjetë qytetet më diell, zakonisht shijojnë mbi 2500 orë diell në vit, ose rreth shtatë orë diell mesatarisht. Për këto vende, moti me diell është norma gjatë gjithë vitit.

Renditja është për 60 qytetet kryesore të Evropës që kanë të dhënat diellore. Qytetet përfshijnë kryeqytetet kombëtare plus zonat urbane me një popullsi metropolitane prej mbi një milion banorë. Ju gjithashtu mund të shihni listën e plotë të qyteteve evropiane dhe gjithsej rrezet e diellit mbi të cilat bazohen këto renditje.

City - Qytet

Hours of Sun - Orë me diell

Orari i dritës së diellit në vit mesatarisht për dhjetë qytetet më të mëdha me diell të Evropës

Qytetet me diell sipas Rajonit Evropian

Zonat jugore të Evropës, përfshirë jugun e Francës, në përgjithësi gëzojnë më shumë orë me diell sesa rajone të tjera. Shumica e qyteteve të Evropës Lindore gjithashtu përfshihen në klimën e nxehtë, me pesë të parat që mburren me mbi 2000 orë diell në vit.

Evropa Veriore, qyteti më shumë diell është Stokholmi, i cili mat vetëm 1821 orë në vit.

Evropa Perëndimore

Orët vjetore të diellit mesatarisht për pesë qytetet të Evropës Perëndimore

Evropa Veriore

Orët vjetore të diellit mesatarisht për pesë qytetet të Evropës Veriore

Evropa Lindore

Orët vjetore të diellit mesatarisht për pesë qytetet të Evropës Lindore

Evropa Jugore

Orët vjetore të diellit mesatarisht për pesë qytetet të Evropës Jugore