Dita Botërore e Shëndetit - Mbështesni infermierët dhe mamitë

Dita Botërore e Shëndetit - Mbështesni infermierët dhe mamitë

7 Prilli 2020 është një ditë që thekson punën e infermierëve dhe mamive. Motoja e kësaj dite është: Mbështesni infermierët dhe mamitë. Ajo shërben për t’u kujtuar të gjithë udhëheqësve botërorë rolin kritik që kjo armatë profesionistësh ka në mbajtjen e shëndetshme të popullatës në të gjithë botën.

Infermierët dhe punonjësit e tjerë shëndetësorë janë në pararojë të përgjigjes ndaj COVID-19 - duke siguruar cilësi dhe kujdes të lartë, respekt dhe kujdes, duke udhëhequr dialogun në komunitet për të adresuar frikën dhe pyetjet dhe, në disa raste, mbledhjen e të dhënave për studime klinike. Thjesht, pa infermiere, nuk do të kishte përgjigje.

Në këtë vit ndërkombëtar të infermierit dhe mamisë, Dita Botërore e Shëndetit do të nxjerrë në pah statusin aktual të infermierisë dhe në të gjithë botën. OBSH dhe partnerët e saj do të bëjnë një seri rekomandimesh për forcimin e fuqisë punëtore të infermierisë dhe mamisë.

Kjo do të jetë jetike nëse synojmë të arrijmë qëllime kombëtare dhe globale në lidhje me mbulimin e shëndetit universal, nënën dhe shëndetin e fëmijëve, sëmundjet infektive dhe jo të transmetueshme përfshirë shëndetin mendor, gatishmërinë dhe përgjigjen në raste urgjente, sigurinë e pacientit dhe shpërndarjen e integruar dhe të përqendruar, duke u kujdesur për njerëzit kujdes, në veçanti.

Ne po bëjmë thirrje për mbështetjen tuaj në Ditën Botërore të Shëndetit për të siguruar që punët e infermierisë dhe mamisë janë mjaft të forta, duke iu siguruar të gjithëve, kudo, që të merrni kujdesin shëndetësor që u nevojitet.

Dita Botërore e Shëndetit është një forum për informimin dhe diskutimin rreth shëndetit në botë. Ajo festohet çdo vit në 7 prill në 193 vende anëtare të Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Caktimi i ditës Botërore të Shëndetit ishte një nga aktet e para zyrtare të OBSH-së. 7 prilli është dita e miratimit zyrtar të kushtetutës se OBSH-së, kështu që kjo ditë kujton pikërisht atë moment të rëndësishëm të jetës së OBSH-së. Që prej vitit 1950 Dita Botërore e Shëndetit i kushtohet një çështje të caktuar specifike që përbën shqetësim botëror./Motilokal.com