Ndryshimet klimatike: Ja si do duken vendet në të ardhmen [Foto]

Ndryshimet klimatike: Ja si do duken vendet në të ardhmen [Foto]

Ne kemi krijuar një seri fotografish që tregojnë efektet e dëmshme që do të ketë ndryshimi i klimës në disa nga vendet më të dashura dhe turistike në botë.

Statuja e Lirisë, New York – Tani

Statuja e Lirisë, New York – Në të ardhmen

Rritja e nivelit të ujit do të përfshijë qytete në mbarë botën, duke lënë Statujën e Lirisë 93 metra mezi të dukshme mbi ujë.

Koralet madhështore, Australi – Tani

Koralet madhështore, Australi – Në të ardhmenTemperaturat e ngrohta, ndotja e oqeanit dhe zbardhimi i koraleve do të shkatërrojnë të gjithë jetën e gjallë detare.

Pyjet e shiut në Amazon, Brazil – Tani

Një nga vendet më ikonike në botë, njerëzit dynden në Brazil për t'i parë mrekullitë dhe bukurinë e pyjeve të shiut në Amazon.

Pyjet e shiut në Amazon, Brazil – Në të ardhmenShpyllëzimi është tashmë një kërcënim i madh për këtë peizazh natyror dhe përfundimisht do ta lërë zonën të zhveshur - duke vrarë tërë jetën e egër që jeton atje.

Antarktida – TaniAntarktida njihet si një peizazh i bukur i bardhë, të cilin të gjithë ëndërrojmë ta eksplorojmë.

Antarktida – Në të ardhmen

Rritja e temperaturave do të bëjë që akulli të shkrihet, duke lënë një peizazh të zhveshur nën të. Rritja e niveleve të detit mund të fshinte vendin, duke lënë kafshët që bredhin këtu pa asnjë mënyrë mbijetese.

Parthenon, Greqi – Tani

Një nga vendet më ikonike në botë, Parthenoni qëndron ende pas mijëra vjet.

Parthenon, Greqi – Në të ardhmen

Emetimet e karbonit, turizmi i shpeshtë dhe shiu acid do të bëjnë që kjo strukturë e lashtë të shkatërrohet.

Venecia, Itali – Tani

Një nga vendet më romantike në të gjithë Italinë, çifte që bien mbi sharmin e Venecias.

Venecia, Itali – Në të ardhmen

Qyteti është në rrezik të lartë nga turizmi i shpeshtë, i cili tashmë po shkakton dëme, dhe ndërsa nivelet e detit do të vazhdojnë të rriten, qyteti i kanalit mund të përfundojë tërësisht nën ujë.

Tri motrat, Australi - Tani

Tri Motrat është një nga atraksionet më të mira turistike në Australi, që mburret me formimin e bukur të shkëmbinjve natyrorë dhe pamje të jashtëzakonshme.

Tri motrat, Australi – Në të ardhmen

Rritja e temperaturave dhe zjarreve me shkurre do të shkatërrojnë peizazhin, duke lënë peizazhe të djegura dhe duke fshirë të gjithë gjelbërimin.

Akullnaja Pastoruri, Peru - Tani

Një nga akullnajat më të famshme në botë, turistët në Peru mrekullohen me bukurinë e strukturës së akullit.

Akullnaja Pastoruri, Peru - Në të ardhmen

Akullnajat tona tashmë janë duke u shkrirë, dhe në të ardhmen, ata do të jenë asgjë tjetër përveç shkëmbit.

Stonehenge, Britani e Madhe - Tani

Një nga pikat më misterioze në botë, Stonehenge është në krye të listave e shumë udhëtarëve.

Stonehenge, Britania e Madhe – Në të ardhmen

Pika e mrekullueshme mund të shkatërrohet nga mole duke shkaktuar erozionin e tokës. Popullsia nishan do të rritet për shkak të rritjes së temperaturave.

Mumbai, Indi - Tani

Një nga qytetet më të njohura të Indisë për t'u vizituar, Mumbai i pasur me kulturë është plot me monumente interesante për t’u eksploruar.

Mumbai, Indi – Në të ardhmen

Mbipopullimi në Mumbai dhe kushte e këqija të jetesës pasi e gjithë hapësira e lirë do të shfrytëzohet për banesa me cilësi të dobët.

Ujëvara Victoria, Zambia - Tani

Një nga pamjet më spektakolare në botë, ujëvara Victoria është një vend për t’u parë.

Ujëvara Victoria, Zambia – Në të ardhmen

2019 na dha një vështrim të frikshëm për të ardhmen e ujëvarës Victoria dhe ndërsa temperaturat vazhdojnë të rriten, thatësirat mund të bëjnë që ujëvara të thahet përgjithmonë./Motilokal.com