Këto janë disa nga urat më të mahnitshme të ndërtuara vetëm për kafshë [Foto]

Këto janë disa nga urat më të mahnitshme të ndërtuara vetëm për kafshë [Foto]

Është e vështirë të thuhet se sa kafshë vriten për çdo vit nga automjetet në të gjithë botën, por vlerësohet se deri në një milion vriten çdo ditë vetëm në rrugët e SHBA-ve.

Siç mund ta shihni nga lista më poshtë, megjithatë, disa vende kanë ndërtuar ura të mëdha për sigurinë e jetës së egër.

Urat e para të kafshëve u ndërtuan në Francë në vitet ’50, dhe më e gjata në botë, e quajtur Natuurbrug Zanderij Crailoo dhe gjendet në Holandë.

Shikoni këtë listë, të përpiluar nga Bored Panda, për të parë disa nga kalimet më të mira të kafshëve në planet./Motilokal.com

Ura e Gaforreve

Ura e Gaforreve ne ishullin e Krishtlindjeve

Kjo urë e ndërtuar për kafshët e jetës së egër në Belgjikë

Kryqëzimi i jetës së egër në Belgjikë

Tuneli i breshkave në Japoni

Tuneli i Breshkave Në Japoni

Nënkalimi i penguinëve blu në Zelandën e Re

Nënkalimi i Penguinit Blu në Zelandën e Re

Urë në Parkun Nacional Banff të Kanadasë

Ecoduct In Banff National Park, Kanada 

Një urë e gjelbër e jetës së egër mbi një autostradë në Gjermani

Një urë e gjelbër e jetës së egër mbi një autobahn në Gjermani

 Një urë me litar mbi autostradën Hume në Victoria

Një urë me litar mbi autostradën Hume në Victoria

Një nënkalim në autostradën Trans-Kanada në Parkun Kombëtar Banff

Një arush i thinjur që del nga një nënkalim pas kalimit në autostradën Trans-Kanada në Parkun Kombëtar Banff

Një urë e mrekullueshme e ndërtuar për kafshë në Singapor

Produkt në Singapor

Ura për kafshë në Provincën Brabant në Holandë

Ura për Kafshët Në Provincën Brabant të Veriut, Hollandë

Mbikalimi i jetës së egër në Banff, Alberta

Mbikalimi i jetës së egër në Banff, Alberta

Urë midis Zandvoort dhe Haarlem, Holandë

Ecoduct Duinpoort, Rreth gjysmës së rrugës midis Zandvoort dhe Haarlem, Hollandë

Urë për majmunët dhe kafshët e tjera për të kaluar rrugën në Bahia, Brazil

Ura për majmunët dhe kafshët e tjera për të kapërcyer rrugën në Bahia, Brazil

Kjo urë është afër liqenit Keechelus

Jetesa e egër tejkalon afër liqenit Keechelus

Një tunel për kafshët nën autostradë në Finlandë

Një tunel për kafshët nën autostradën, Finlandë

Ura e ketrit në Uashington

Ura e ketrit në Uashington

Urë për kafshë në Kolorado

Produkt në Kolorado

Urë për kafshë në Gjermani

Produkt në Gjermani

Urë për kafshë në Montana

Ura e Kafshëve Në Montana

Urë për kafshë në Holandë

Produkt në Hollandë

Produkt në Hollandë

Bletë në autostradë e Oslos në Norvegji

Autostradë Bee Në Oslo, Norvegji

Urë për kafshë në Alberta të Kanadasë 

Kafshët që Kalojnë Në Alberta, Kanada

Kalimi i jetës së egër në Alberta, Kanada

Mbikalimi i Arinjve në Parkun Kombëtar Banff, Kanada

Urë për kafshë në Holandë 

Ecoduct Në Overijssel, Hollandë

Ecoduct 'Harm Van De Veen' në Hollandë

Produkti në Holland

Urë për kafshë në Ontario të Kanadasë

Mbikalimi për Kafshët Në Ontario, Kanada