Himalaya është çanta më e shtrenjtë në botë, e shitur për çmim marramendës?!

Himalaya është çanta më e shtrenjtë në botë, e shitur për çmim marramendës?!

Himalaya është çanta më e shtrenjtë në ekzistencë dhe është prezantuar nga prodhuesi francez i mallrave luksoze Hermes. Çmimi i kësaj çante arrin në 450.000 dollarë.

E krijuar nga lëkura e krokodilit Nilotic dhe e lyer me porosi për të arritur shkallën e saj të veçantë, Hermes Himalaya Birkin është graali i shenjtë për çdo koleksionist çantash.

“Arsyeja pse kjo çantë është kaq e vlefshme është sepse është plotësisht e lyer me dorë”, thotë Daniel Englander, Specialist i Marrëdhënieve VIP në faqen luksoze të rishitjes Fashionphile.

Mënyra se si janë ngjyrosur imiton majat e mbuluara me borë të Himalajeve dhe gjithçka bëhet me dorë… Që do të thotë se nuk do të shihni më kurrë të njëjtin model në çanta.

Edhe pse këto çanta unike ka të ngjarë të kenë një çmim shumë të lartë në dyqanet Hermes, vetëm klientët më të rëndësishëm të shtëpisë u ofrohet mundësia për t'i blerë ato.

Të famshëm të përzgjedhur iu dha mundësia të blinin një nga "numri shumë i kufizuar" i çantave Himalaya Birkin që shtëpia prodhon çdo vit.

Diamond Hermès Himalayan Birkin ikonë është çanta më e shtrenjtë e shitur ndonjëherë në ankand me 450,000 dollarë. Çantat Himalaya të Hermes janë gjithashtu më të shtrenjtat për t'u shitur me shitje private në Sotheby's.

Kjo çantë është në pronësi të të famshmëve si Jennifer Lopez, Kim Kardashian dhe Victoria Beckham.

/Motilokal.com