Bill Gates pretendon se këto tre profesione nuk mund të zëvendësohen nga Inteligjenca Artificiale

Bill Gates pretendon se këto tre profesione nuk mund të zëvendësohen nga Inteligjenca Artificiale

Në blogun e tij 'Gates Notes', Bill Gates deklaroi se në cilat profesione Inteligjenca Artificiale (IA) nuk do të ketë ndikim në të ardhmen.

Bill Gates shkroi për rreziqet e Inteligjencës Artificiale.

Një nga këto rreziqe është pikërisht se IA përfundimisht do të zëvendësojë njerëzit në shumë punë, gjë që do të çonte në shkatërrimin e vendeve të punës.

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) e ka parashikuar tashmë këtë, duke deklaruar se deri në vitin 2025, 60 për qind e vendeve të punës do të preken në një farë mënyre nga IA.

Gates pretendon se mjetet e Inteligjencës Artificiale do të mundësojnë automatizimin e shumë punëve dhe proceseve, por ai nuk është veçanërisht pesimist për mënyrën se si mjete të tilla mund të ndikojnë te njerëzit, duke besuar se ato do të ndihmojnë në të vërtetë në shumë fusha.

Bill Gates pretendon se në të ardhmen e afërt do të ketë vetëm tre punë që do të jenë të imunizuara ndaj ndërhyrjes së Inteligjencës Artificiale duke deklaruar se kjo është shumë e logjikshme.

Ai thotë se valës së re të teknologjisë do t'i rezistojnë vetëm punët që lidhen me energjinë, biologjinë, si dhe punët që lidhen me projektimin dhe funksionimin e vetë mjeteve të IA-së.

/Motilokal.com