Franca kërcënohet me një thatësirë ​​më të madhe se vitin e kaluar

Franca kërcënohet me një thatësirë ​​më të madhe se vitin e kaluar

Byroja Franceze e Kërkimeve Gjeologjike dhe Minierave (BRGM) njoftoi se niveli prej 80 për qind i ujërave nëntokësore në Francë është nën normale dhe se ky vend kërcënohet nga një thatësirë edhe më e madhe se vitin e kaluar.

Niveli prej 45 për qind i ujërave nëntokësore është “i ulët” ose “shumë i ulët”, paralajmëron BRGM në buletinin e saj.

Shkencëtarët presin që problemet e para që lidhen me thatësirën në Francë të shfaqen tashmë në fillim të pranverës, transmeton “Mond”.

“Këtë verë prisni vështirësi, tokë të plasaritur, lumenj të thatë dhe pellgje”, thuhet në raportin e BRGM.

Vjeshtën e kaluar nuk pati shumë reshje në Francë dhe filluan vetëm në janar, një ose dy muaj më vonë se sa pritej.

Reshjet janë ndalur tashmë në shkurt, gjë që kujton trendin negativ të vitit të kaluar, shtojnë shkencëtarët, të cilët presin “ndoshta një përkeqësim të ngadaltë të situatës në javët e ardhshme”.

“Ajo që është e paprecedentë është se ky fenomen prek pothuajse të gjithë Francën”, tha Violen Bo, një hidrogjeologe në BRGM.

/Motilokal.com