Ky është një nga vendet me erërat më të fuqishme në tokë ku pemët janë të shtrembëruara

Ky është një nga vendet me erërat më të fuqishme në tokë ku pemët janë të shtrembëruara

Ky është një nga vendet më me erë në tokë ku pemët janë të shtrembëruara dhe të përkulura përgjithmonë

Pika më jugore e ishullit Slope Point të Zelandës së Re, është një vend vërtet i jashtëzakonshëm. Pemët shtrihen anash dhe jo lart për shkak të erërave të forta të Antarktidës.

Në Slope Point, i cili është rreth 24 kilometra nga qyteti i vogël i Waikawa, ajri i ftohtë rrotullohet vazhdimisht rreth Oqeanit Antarktik, duke bërë që erërat të përplasen në këtë zonë të ekspozuar bregdetare me aq egërsi saqë pemët këtu janë shtrembëruar përgjithmonë dhe rriten në mënyrë pothuajse horizontale, që i ngjan një modeli flokësh të çuditshëm.

Për t'u siguruar kopeve të tyre një strehë nga moti i ashpër, fermerët e deleve mbollën këto shkurre të forta dhe elastike në këtë vend. Ata përkulen në mënyrë uniforme drejt veriut, duke luftuar për të përballuar forcën e erës.

Në një ditë të këndshme, rrezet e dritës së diellit depërtojnë në retë gri, me pamje të keqe, duke dhënë përshtypjen e një kryevepre artistike surreale. Në të vërtetë, Slope Point është një vend i bukur për shëtitje, me kullotat e gjelbra që shtrihen drejt horizontit, duke çuar në shkëmbinjtë shkëmborë që zhyten në ujë poshtë. Vështirë se do të takoni dikë këtu, përveç alpinistëve të tjerë dhe deleve që vërtiten në faqet e kodrave.

Megjithatë, kundër të gjitha gjasave, disa njerëz sipërmarrës kanë zgjedhur vendin si shtëpinë e tyre, por ata mund të jenë larguar tani.

Pas mbërritjes, vizitori përshëndetet nga një shenjë e verdhë kanarinë që tregon distancën midis Slope Point, Polit të Jugut dhe Ekuatorit.

Jo vetëm pemët janë formuar në forma unike nga erërat e zhurmshme, por edhe shkëmbinjtë.


Erërat që godasin Slope Point janë aq të forta dhe të qëndrueshme sa pemët formohen në forma të çuditshme dhe të përdredhura bukur.

/Bom Boh/Motilokal.com