A është më mirë të bëni dush në mëngjes apo në mbrëmje? Më në fund doktori e zgjidhi debatin

A është më mirë të bëni dush në mëngjes apo në mbrëmje? Më në fund doktori e zgjidhi debatin

Cila është koha më e mirë e ditës për të bërë dush? Rreth dy të tretat e njerëzve bëjnë dush çdo ditë, por ka debate të vazhdueshme nëse duhet të bëjmë dush në mëngjes apo në mbrëmje.

Dr. Jason Singh pretendon se një dush në mbrëmje është akoma më i mirë sepse përmirëson cilësinë e gjumit, largon ndotësit dhe hidraton lëkurën e thatë.

"Dushi në mbrëmje ka më shumë përfitime. Dushi i mëngjesit ka vetëm një avantazh, që është se promovon higjienë më të mirë", tha ai.

Mjeku shpjegoi se një dush i ngrohtë stimulon lirimin e melatoninës, një hormon që i tregon trupit se është koha për të fjetur. Kjo u vërtetua nga një meta-analizë e 17 studimeve nga viti 2019.

"Dushi gjatë natës ndihmon për të larë papastërtitë e ditës. Në mëngjes nuk jemi aq të djersitur dhe nuk kemi një erë të pakëndshme", thotë dr. Singh.

Ata me lëkurë të thatë ose kushte si aknet dhe ekzema mund të përfitojnë gjithashtu nga një pastrim në mbrëmje. Dr. Singh thotë se dushi në mbrëmje mund ta hidratojë më mirë lëkurën tonë.

/Motilokal.com