Këto janë dokumentet që ju nevojiten për të udhëtuar pa viza në zonën Shengen

Këto janë dokumentet që ju nevojiten për të udhëtuar pa viza në zonën Shengen

Faqja qeveritare Integrimi Evropian i Kosovës, ka njoftuar qytetarët për dokumentet që iu nevojiten për të udhëtuar pa viza në zonën Shengen, pas 1 janarit 2024.

Sipas njoftimit, nevojitet pasaportë biometrike (e vlefshme për të paktën tre muaj pas datës së largimit nga zona Shengen).

Po ashtu, informata të sakta mbi vendin dhe qëllimin e udhëtimit, dëshmi mbi qëndrimin si rezervimi i hotelit/apartamentit apo kontaktet e të afërmve ku do të qëndroni.

Për të udhëtuar në zonën Shengen pa viza ju nevojiten edhe detajet e udhëtimit, duke përfshirë rezervimin e biletës kthyese.

Ndërkaq, nëse udhëtohet me veturë, dokumentet e nevojshme të veturës, përfshirë kartonin e gjelbër si dhe dëshmi se keni mjete të mjaftueshme financiare.

“Për më shumë informata, vizitoni faqen zyrtare: https://integrimievropian.rks-gov.net/…/pyetje-te…/”, thuhet në njoftimin për media.