Lidhja midis prindërve dhe fëmijëve

Lidhja midis prindërve dhe fëmijëve

Etërit dhe vajzat thuhet se janë të lidhur posaçërisht, dhe djemtë me nënat, a është kështu?

Një nga gjërat më të rëndësishme që krijon një lidhje të madhe në një marrëdhënie baba-bijë është një interes i thjeshtë për jetën e saj. Ata që merren me hobi, interesat, talentet e saj krijojnë një dozë dashurie dhe lidhjeje të pathyeshme. Bëhuni mbështetja që ajo ka nevojë në ëndrrat e saj. Lëvdojeni ata kur kryejnë detyrat e tyre ose bëjnë diçka të mirë për të tjerët. Ata që nuk e kanë këtë tipar të atësisë nuk do të mund ta ndiejnë kurrë atë lidhje. Natyrisht, nuk mungojnë shembujt në të cilët të ketë një kontrast të madh me këta.

Sipas psikologut dr. Jennifer Kromberg nga Kalifornia, marrëdhënia e baballarëve me vajzat është shumë e rëndësishme, sepse ajo formëson pritshmëritë e tyre të ndërgjegjshme dhe nënndërgjegjeshme. Nga sjellja e tyre, ata ndërtojnë një pamje të botës, nga suksesi në shkollë, tek përfshirja shoqërore dhe marrëdhëniet e ardhshme të dashurisë... Në kuptimin emocional, nuk mjafton që një baba të jetë i vëmendshëm vetëm për të dashurën e tij, por jo për të tjerët. gratë në mjedis. Në rrethana të tilla, ajo thith në mënyrë të barabartë atë që i ofrohet drejtpërdrejt, si dhe trajtimin e keq të të tjerëve. Nuk është një model i mirë.

Nga ana tjetër, lidhja mes nënës dhe djalit është vërtetuar edhe shkencërisht. Është publikuar një studim i rëndësishëm që thotë se qelizat e ADN-së fetale të një djali të palindur mund të kalojnë nëpër barrierën e gjakut/trurit. Ajo pengesë është atje për të mbrojtur trurin nga substancat e dëmshme, por lejon qelizat e djalit të kalojnë pa asnjë problem.

Këto qeliza më pas jetojnë në trurin e nënës, të shpërndara përreth. Shkencëtarët nga Universiteti i Uashingtonit ekzaminuan trurin pas vdekjes së 59 grave dhe zbuluan se 63 për qind e trurit kishin ADN fetale që mund të vinte vetëm nga një burrë.

Dashuria e nënës është ndikimi më i fuqishëm dhe pozitiv në zhvillimin e një djali të vogël që ajo mund të ketë.

Ndoshta një nga arsyet e këtyre lidhjeve është se një botë krejtësisht e re dhe e panjohur hapet për prindërit.

Marrëdhënia baba-bir dhe nënë-bijë mund të jetë disi më pak e lidhur sepse ata besojnë se janë gjithmonë të paktën "dy hapa përpara" sepse dikur kanë qenë të tillë edhe vetë dhe për këtë arsye baballarët mendojnë se dinë gjithçka për djemtë dhe nënat. vajzat.

Natyrisht, nuk ka asnjë rregull që marrëdhënie të tilla të shkruara duhet të ekzistojnë midis çdo nëne dhe djalit, babait dhe vajzës. Disa prej tyre kanë një marrëdhënie mjaft toksike, dhe disa nuk kanë asnjë.

/Motilokal.com