Moti në Prishtinë

23 Maj E enjte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
18:00
I kthjellët
15°
0
79%
2 m/s - 1.6
21:00
I kthjellët
12°
0
88.4%
2 m/s - 2
00:00
I kthjellët
11°
0
84.7%
2 m/s - 2
24 Maj E premte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Pothuajse i kthjellët
15°
0.3
77.2%
2 m/s - 1.7
12:00
Reshje të lehta shiu
21°
0.9
48.5%
3 m/s - 2.6
18:00
Pjesërisht me re
15°
0
81.9%
2 m/s - 2.2
00:00
Pjesërisht me re
11°
0
93.6%
1 m/s - 1.3
25 Maj E shtunë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Reshje të lehta shiu
15°
0.7
81.7%
2 m/s - 1.6
12:00
Shi
22°
2
47.9%
3 m/s - 3.1
18:00
Shi i madh
16°
6.1
82.7%
3 m/s - 3.3
00:00
Shi i madh
13°
5.6
96.1%
3 m/s - 3.2
26 Maj E diel
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Shi
15°
4.1
88.1%
2 m/s - 2.1
12:00
Shi
19°
1.2
63.5%
2 m/s - 2.4
18:00
Pjesërisht me re
15°
0
76.7%
2 m/s - 2.3
00:00
Pjesërisht me re
11°
0
88.1%
2 m/s - 2.1
27 Maj E hënë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Pothuajse i kthjellët
15°
0
69.6%
2 m/s - 1.5
12:00
Pjesërisht me re
22°
0
36.2%
1 m/s - 1.4
18:00
Pjesërisht me re
16°
0
64.2%
1 m/s - 1.4
00:00
I kthjellët
12°
0
68.7%
1 m/s - 1.1
28 Maj E martë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Me diell
15°
0
64.3%
1 m/s - 0.5
12:00
Pjesërisht me re
21°
0
42.3%
4 m/s - 3.8
18:00
I kthjellët
17°
0
66.5%
1 m/s - 0.9
00:00
I kthjellët
13°
0
78%
1 m/s - 0.7
29 Maj E mërkurë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Shi
16°
2.7
77.7%
2 m/s - 1.8
12:00
Pjesërisht me re
17°
0.1
65.5%
3 m/s - 3.2
18:00
Pjesërisht me re
16°
0
82.2%
1 m/s - 1.2
00:00
Pjesërisht me shi
14°
0.8
83.3%
1 m/s - 0.9
30 Maj E enjte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Shi i madh
15°
7
85.6%
1 m/s - 0.5
12:00
Shi
19°
2.5
65.9%
1 m/s - 1
18:00
Pjesërisht me re
16°
0
89.2%
1 m/s - 1
00:00
I kthjellët
12°
0
90.1%
1 m/s - 0.6
31 Maj E premte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Reshje të lehta shiu
15°
0.9
87.9%
1 m/s - 0.7
12:00
Pothuajse i kthjellët
23°
0.2
50%
1 m/s - 0.7
18:00
Pjesërisht me re
19°
0
71.4%
3 m/s - 2.6
00:00
I kthjellët
15°
0
84.7%
2 m/s - 2.4
01 Qershor E shtunë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Lagështia
Era
06:00
Me diell
19°
0.1
72.2%
2 m/s - 1.6
12:00
Pjesërisht me re
26°
0
45%
2 m/s - 1.7
18:00
I kthjellët
20°
0
70.1%
3 m/s - 2.5

Pamje të drejtpërdrejta

Prishtinë

Prishtina (trajta e pashquar Prishtinë) është kryeqyteti dhe qyteti më i madh i Kosovës. Qyteti është bashkësi dhe kryeqendra e Qarkut të Prishtinës. Bashkia e Prishtinës ka një popullsi prej 198 200 banorësh sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2011. Toponomastika ende nuk e ka shpjeguar prejardhjen e emrit Prishtinë. Ekzistojnë disa hipoteza të bazuara në etimologji, por që nuk hedhin dritë përfundimtare në këtë çështje. Ekzistojnë disa supozime që mbështeten në burimin ilir të fjalës, apo në atë latin (pristinus – e dikurshme).