Moti në Ferizaj

26 Janar E dielë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
03-06
Cloudy I vrenjtur
3°
1 m/s - juglindje
06-12
Cloudy I vrenjtur
3°
1 m/s - juglindje
12-18
Partly cloudy Pjesërisht me re
8°
0 m/s - veri-verilindje
18-24
Light sleet Light sleet
3°
<1 mm
1 m/s - juglindje
27 Janar E hënë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
00-06
Rain Shi
2°
1 mm
1 m/s - lindje-juglindje
06-12
Partly cloudy Pjesërisht me re
1°
<1 mm
1 m/s - juglindje
12-18
Partly cloudy Pjesërisht me re
7°
<1 mm
1 m/s - veri
18-24
Light sleet showers Light sleet showers
2°
<1 mm
1 m/s - veriperëndim
28 Janar E martë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
00-06
Partly cloudy Pjesërisht me re
2°
0 m/s - jugperëndim
06-12
Partly cloudy Pjesërisht me re
-1°
0 m/s - jug
12-18
Fair Pothuajse i kthjellët
9°
2 m/s - lindje-verilindje
28 Janar E martë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
19-01
Cloudy I vrenjtur
1°
1 m/s - jug-juglindje
29 Janar E mërkurë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
01-07
Cloudy I vrenjtur
2°
<1 mm
1 m/s - jug-juglindje
07-13
Partly cloudy Pjesërisht me re
1°
<1 mm
1 m/s - jug-juglindje
13-19
Partly cloudy Pjesërisht me re
11°
0 m/s - perëndim-veriperëndim
19-01
Sleet showers Sleet showers
5°
1 mm
3 m/s - perëndim
30 Janar E enjte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
01-07
Partly cloudy Pjesërisht me re
1°
<1 mm
1 m/s - jugperëndim
07-13
Clear sky I kthjellët
-2°
1 m/s - veriperëndim
13-19
Clear sky I kthjellët
6°
2 m/s - veri-veriperëndim
19-01
Partly cloudy Pjesërisht me re
-1°
0 m/s - jugperëndim
31 Janar E premte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
01-07
Cloudy I vrenjtur
-4°
0 m/s - jug-jugperëndim
07-13
Partly cloudy Pjesërisht me re
-3°
1 m/s - lindje-juglindje
13-19
Fair Pothuajse i kthjellët
10°
0 m/s - veri-verilindje
19-01
Clear sky I kthjellët
2°
1 m/s - jug-juglindje
1 Shkurt E shtunë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
01-07
Clear sky I kthjellët
1°
1 m/s - juglindje
07-13
Clear sky I kthjellët
1°
0 m/s - jug-juglindje
13-19
Fair Pothuajse i kthjellët
12°
1 m/s - veriperëndim
19-01
Partly cloudy Pjesërisht me re
5°
1 m/s - jugperëndim
2 Shkurt E dielë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
01-07
Partly cloudy Pjesërisht me re
3°
0 m/s - perëndim-jugperëndim
07-13
Partly cloudy Pjesërisht me re
4°
1 m/s - lindje-juglindje
13-19
Partly cloudy Pjesërisht me re
11°
1 m/s - verilindje
19-01
Partly cloudy Pjesërisht me re
6°
0 m/s - perëndim
3 Shkurt E hënë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
01-07
Fair Pothuajse i kthjellët
3°
0 m/s - perëndim
07-13
Partly cloudy Pjesërisht me re
3°
0 m/s - perëndim-jugperëndim
13-19
Partly cloudy Pjesërisht me re
13°
3 m/s - perëndim-veriperëndim
19-01
Fair Pothuajse i kthjellët
8°
1 m/s - perëndim
4 Shkurt E martë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
01-07
Partly cloudy Pjesërisht me re
4°
1 m/s - perëndim-veriperëndim

Ferizaj

Ferizaj është qytet në pjesën jugore të Kosovë. Po ashtu Ferizaj është qendër e komunës dhe rajonit me të njëjtin emër. Një ndër faktorët më të rëndësishëm nga e kaluara historike për formimin e qytetit të Ferizajt dhe të zhvillimint ekonomik të tijë, është padyshim ndërtimi i vijës hekurudhore (1873) dhe stacionit hekurudhorë, linjë kjo shumë e rëndësishme për transportimin e udhëtarëve dhe të mallrave, që një kohësisht ndikoi shumë në ndryshimin e fizionomisë së vendbanimit shëndrruar atë në qytet.