Moti në Paris

20 Qershor
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
02-06
Rain showers Shi
16°
<1 mm
1 m/s - perëndim-veriperëndim
06-12
Rain Shi
16°
2 mm
1 m/s - veri-veriperëndim
12-18
Partly cloudy Pjesërisht me re
17°
3 m/s - perëndim-veriperëndim
18-24
Partly cloudy Pjesërisht me re
20°
3 m/s - veriperëndim
21 Qershor
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
00-06
Cloudy I vrenjtur
15°
2 m/s - veriperëndim
06-12
Fair Pothuajse i kthejllët
11°
1 m/s - veri-veriperëndim
12-18
Partly cloudy Pjesërisht me re
18°
1 m/s - veri
18-24
Partly cloudy Pjesërisht me re
20°
2 m/s - veri
22 Qershor
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
00-06
Partly cloudy Pjesërisht me re
15°
3 m/s - veri-verilindje
08-14
Partly cloudy Pjesërisht me re
14°
3 m/s - veri-verilindje
14-20
Clear sky I kthjellët
22°
3 m/s - verilindje
20-02
Fair Pothuajse i kthejllët
23°
2 m/s - veri-verilindje
23 Qershor
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
02-08
Clear sky I kthjellët
17°
2 m/s - veri-verilindje
08-14
Partly cloudy Pjesërisht me re
17°
2 m/s - lindje-verilindje
14-20
Fair Pothuajse i kthejllët
27°
5 m/s - lindje
20-02
Partly cloudy Pjesërisht me re
27°
3 m/s - lindje
24 Qershor
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
02-08
Partly cloudy Pjesërisht me re
20°
2 m/s - lindje-juglindje
08-14
Partly cloudy Pjesërisht me re
21°
3 m/s - lindje
14-20
Partly cloudy Pjesërisht me re
29°
4 m/s - lindje-juglindje
20-02
Partly cloudy Pjesërisht me re
29°
2 m/s - lindje
25 Qershor
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
02-08
Partly cloudy Pjesërisht me re
23°
2 m/s - lindje-juglindje
08-14
Partly cloudy Pjesërisht me re
23°
2 m/s - lindje-juglindje
14-20
Partly cloudy Pjesërisht me re
32°
3 m/s - lindje-juglindje
20-02
Partly cloudy Pjesërisht me re
32°
2 m/s - lindje-verilindje
26 Qershor
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
02-08
Clear sky I kthjellët
24°
2 m/s - lindje-juglindje
08-14
Fair Pothuajse i kthejllët
25°
3 m/s - lindje-juglindje
14-20
Clear sky I kthjellët
34°
2 m/s - jug
20-02
Clear sky I kthjellët
34°
1 m/s - jug-jugperëndim
27 Qershor
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
02-08
Clear sky I kthjellët
23°
2 m/s - veri-veriperëndim
08-14
Clear sky I kthjellët
24°
0 m/s - lindje-juglindje
14-20
Clear sky I kthjellët
34°
5 m/s - jug-jugperëndim
20-02
Clear sky I kthjellët
33°
2 m/s - jug-jugperëndim
28 Qershor
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
02-08
Clear sky I kthjellët
22°
3 m/s - veri-veriperëndim
08-14
Partly cloudy Pjesërisht me re
22°
2 m/s - veri-verilindje
14-20
Partly cloudy Pjesërisht me re
31°
2 m/s - verilindje
20-02
Clear sky I kthjellët
32°
2 m/s - veri-verilindje

Paris

Parisi është kryeqyteti i shtetit të Francës dhe krahinës së Île-de-France (ishulli i Francës) dhe qyteti më i madh i Francës. Në tekstet e moçme latine Parisi emërohet edhe Lutetia apo Lutezia. Lumi Sena e ndan qytetin në një dy pjesë. Pjesa veriore dhe pjesa jugore (rive gauche „bregu i majtë“). Parisi zyrtarisht numëron 2.138.551 banorë.