Moti në Ulqin

28 Shtator E enjte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
18:00
I kthjellët
22°
0
5 m/s - 5.2
21:00
I kthjellët
22°
0
3 m/s - 3
00:00
I kthjellët
20°
0
3 m/s - 3

Po bëni plane për fundjavë? Ja si do të mbajë moti në Shqipëri

2023-09-28 17:33:27
29 Shtator E premte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
06:00
Me diell
20°
0
4 m/s - 4.3
12:00
Pothuajse i kthjellët
26°
0
6 m/s - 5.8
18:00
I kthjellët
21°
0
5 m/s - 5.1
00:00
I kthjellët
20°
0
3 m/s - 2.6
30 Shtator E shtunë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
06:00
Me diell
20°
0
4 m/s - 3.8
12:00
Me diell
26°
0
6 m/s - 6.3
18:00
Pothuajse i kthjellët
22°
0
6 m/s - 5.9
00:00
I kthjellët
20°
0
5 m/s - 4.5
01 Tetor E diel
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
06:00
Me diell
20°
0
4 m/s - 4.3
12:00
Me diell
25°
0
2 m/s - 2
18:00
I kthjellët
21°
0
2 m/s - 1.6
00:00
Pjesërisht me re
19°
0
3 m/s - 3.1
02 Tetor E hënë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
06:00
Pjesërisht me re
19°
0
3 m/s - 2.8
12:00
Me diell
25°
0
2 m/s - 1.9
18:00
I kthjellët
20°
0
1 m/s - 1.4
00:00
Pjesërisht me re
19°
0
2 m/s - 2
03 Tetor E martë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
06:00
Me diell
20°
0
2 m/s - 1.8
12:00
Me diell
26°
0
2 m/s - 2.3
18:00
Pothuajse i kthjellët
21°
0
2 m/s - 2.2
00:00
I kthjellët
20°
0
1 m/s - 0.7
04 Tetor E mërkurë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
06:00
Me diell
20°
0
1 m/s - 0.6
12:00
Me diell
24°
0
3 m/s - 2.6
18:00
I kthjellët
21°
0
1 m/s - 0.8
00:00
Shi
19°
11.1
2 m/s - 2.1
05 Tetor E enjte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
06:00
Shi i madh
18°
12.9
4 m/s - 4.2
12:00
Pjesërisht me re
19°
0
5 m/s - 4.5
18:00
I kthjellët
16°
0
2 m/s - 1.8
00:00
I kthjellët
14°
0
2 m/s - 1.8
06 Tetor E premte
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
06:00
Pothuajse i kthjellët
15°
0
4 m/s - 3.9
12:00
Me diell
21°
0
2 m/s - 1.5
18:00
I kthjellët
17°
0
2 m/s - 1.8
00:00
I kthjellët
14°
0
3 m/s - 3.2
07 Tetor E shtunë
Ora
Temperatura °C
Reshje
Era
06:00
I kthjellët
14°
0
3 m/s - 2.8
12:00
Me diell
21°
0
2 m/s - 1.6
18:00
I kthjellët
16°
0
2 m/s - 2.2

Ulqin

Ulqini është qytet bregdetar i themeluar në shekullin e V p. e. re. Komuna e Ulqinit ka një sipërfaqe prej 255 km².

Popullsia shumicë e Komunës se Ulqinit janë shqiptarët, të cilët janë banorë autoktonë të Ulqinit. Përveç shqiptarëve në qytetin e Ulqinit jetojnë dhe malazezët, serbët, boshnjakët, muslimanët, romët, egjiptianët dhe komunitete të tjera më të vogla.

Ulqini ka potencial të jashtëzakonshëm për zhvillimin e llojeve të ndryshme të turizmit.

Ky qytet ka një diversitet plazhesh, duke përfshirë plazhe ranore, gurore, e shkëmbore buzë pyllit të pishave, që përveç efektit mjekues të kripës së detit, kanë rërë kurative, burime të ujërave minerale sulfurike dhe baltë minerale.

Ulqini me sipërfaqen e tij ka dalje në detin Adriatik, kufizohet me lumi Buna dhe përfshinë malet e Bjeshkës së Rumisë dhe liqenin e Shasit.

Ulqini karakterizohet me variantin Adriatik të klimës mesdhetare dhe me vegjetacionin subtropikal. Ulqini ka klimë të përshtatshme dhe nga ky aspekt mund të krahasohet me qendrat më të njohura turistike të Mesdheut. Temperatura mesatare gjatë vitit është 16 °C. Muaji më i ftohtë është janari me një mesatare prej 8.6 °C e më i nxehti është korriku me mesatare 26 °C.